Om

 

STJERNE for en dag

 

Jeg tør udvikle mit talent og hjælpe andre – tør du?

 

STJERNE initiativet inkluderer grundlæggende to årlige idrætsstævner i skoletiden; ét om foråret (STJERNE Cup) og ét om efteråret (STJERNE Lege), med en (flerårig) træneruddannelse bygget ovenpå: STJERNE for en dag.

STJERNE for en dag er udviklet i Furesø kommune. Siden det første

kursus for 33 elever i 2010, har over 3.000 unge gennemført en

STJERNE for en dag uddannelse ifbm. enten STJERNE Cup eller

STJERNE Lege. De mange STJERNE for en dag coaches gives til begge events et væsentligt ansvar som tilsvarende giver eleverne et markant personligt og socialt kompetence løft. Samtidig medfører konceptet, at der stilles få krav til lærernes deltagelse, da de stort set blot skal nyde at observere deres elever vokse under vejledning af de mange engagerede coaches.

NYHED: I 2017 blev konceptet udvidet, så det ud over uddannelsen af de større folkeskoleelever inkluderer et dannelseselement for spillerne. STJERNE for en dag er dermed en progressiv, flerårig, intensiv, målrettet samarbejds- og træner-uddannelse for skoleelever i hele skoletiden, fra 0. til 9. klassetrin.

NYHED i 2017: I samarbejde med DONG Energy er STJERNE for en dag udvidet med et tilbud til studerende på CBS, KU, DTU og RUC. Samarbejdet med DONG Energy medførte at 42 studerende gennemførte STJERNE for en dag uddannelsen ifbm. STJERNE Cup og STJERNE Lege i 2017.

 

Kort om STJERNE Cup:

STJERNE Cup er et kidsvolley skolestævne som blev afviklet første

gang i 2006 for 521 elever fra 2.-6. klassetrin i Farum. Kidsvolley er et

spil i 5 niveauer, som består af elementer fra håndbold, badminton og volleyball. De laveste niveauer giver eleverne en generel boldforståelse som også gavner elevernes evner i andre bold sportsgrene. I Furesø Kommune afvikles STJERNE Cup nu for 3.500 elever fra 0.-8. klassetrin over to uger; i uge 9 og 10. Udenfor skoletiden inkluderer STJERNE Cup også en familie event, hvor børn, forældre og bedsteforældre spiller på samme hold. Spillet markedsføres til familieeventen under navnet TEAMball, hvilket er det samme spil som kidsvolley level 2, blot med en anelse simplere regler. Se mere om både familie eventen og fima events for voksne på www.teamball.dk

 

Kort om STJERNE Lege:

STJERNE Lege er et idrætsstævne, hvor de lokale klubber

eksponerer deres sportsgren for kommunens børn i skoletiden.

STJERNE Lege blev afviklet første gang i 2011 med 6 klubber for 750 5.-6. klasseelever. I 2017 deltog 19 lokale idrætsklubber og 1.500 elever fra 4., 5., 6. og 9. klassetrin fordelt på to skoledage i august. Hver klasse besøger 5 forskellige idrætsgrene á 45 minutter. STJERNE Lege kan kun gennemføres kva den store opbakning fra engagerede frivillige ildsjæle fra de mange lokale idrætsklubber. Klubberne byder ind med præcis den session som de selv ønsker. Idrætsklubberne har med STJERNE Lege en unik mulighed for at eksponere sin klub med en aktivitet for rigtig mange børn og unge, og samtidig adgang til direkte rekruttering hos disse potentielle medlemmer og trænere. STJERNE Lege får idrætsklubben helt ind i skoletiden for alle børn og promoverer derfor generelt foreningslivet også for de børn som ikke er tilknyttet en idrætsklub i forvejen.

 

Kort om STJERNEprisen:

Den gode rollemodel som aktiv idrætsudøver i Furesø´s mange

foreninger har fra 2017 fået et nyt skulderklap med STJERNEprisen.

STJERNEprisen gives til en lokal idrætsudøver som bidrager til sin klub med en positiv, smittende adfærd. STJERNEprisen sætter personlig adfærd og ikke resultater i fokus. Ud over en stjernepokal og et diplom modtager vinderen af STJERNEprisen også 1.000 kroner. STJERNEprisen er stolte over at have Netto som sponsor: For at sætte en tyk streg under hvad man kan opnå med en positiv smittende adfærd, en hjælpende hånd og sociale kompetencer, inkluderer STJERNEprisen også et jobinterview hos Netto. STJERNEprisen beviser dermed over for klubbernes unge idrætsudøvere, at det ikke kun er faglige kompetencer der lægges mærke til når de skal finde sit drømmejob, men at moderne virksomheder også lægger afgørende vægt på medmenneskelige kompetencer; det at man er et ordentligt, empatisk menneske.

Video (1:57): STJERNE for en dag til STJERNE Lege 2014. Tabel: Antal STJERNE for en dag kursister.

Furesø STJERNE Lege hed tidligere Furesø Sommer Lege. STJERNE for en dag har tidligere haft flere navne: Coach Academy, LEDER for en dag, TRÆNER for en dag, IDOL for en dag, COACH for en dag.

 

STJERNE for en dag har følgende mål:

  • Flere unge skal dyrke breddeidræt i sjove, udviklende rammer i en sund, social sammenhæng
  • Flere unge skal gives udfordrende socialt ansvar som styrker deres empati og evner til at samarbejde
  • Flere unge skal opleve glæden ved frivilligt arbejde og samtidig opleve en klar link til professionel succes

 

STJERNE for en dag faciliterer udvikling af personlige og sociale kompetencer for både yngre og ældre skoleelever: I tillæg til uddannelsen af de ældre elever er de 6 STJERNE kompetencer integreret i STJERNE Cup og STJERNE Lege for deltagerne. Programmet for STJERNE Lege inkluderer således en håndbold/STJERNE session hvor fokus er på de 6 STJERNE kompetencer. Tilsvarende er STJERNE streger inkluderet i STJERNE Cup.

Fra 2018 er indholdet af STJERNE for en dag derfor udvidet væsentligt:

 

 

6. kl.

7. kl.

8. kl.

9. kl.

Gym.

Stud.

Total

Total

877

348

1.391

745

1.374

55

4.790

2018

356

348

354

242

0

5

1.305

2017

300

 

313

163

43

42

861

2016

152

 

267

150

254

4

827

2015

69

 

256

100

162

3

590

2014

 

 

201

65

189

1

456

2013

 

 

 

25

206

 

231

2012

 

 

 

 

361

 

361

2011

 

 

 

 

126

 

126

2010

 

 

 

 

33

 

33

DANNELSE:

0. klassetrin - STJERNE Cup

1. klassetrin - STJERNE Cup

2. klassetrin - STJERNE Cup

3. klassetrin - STJERNE Cup

4. klassetrin - STJERNE Cup og STJERNE Lege

5. klassetrin - STJERNE Cup og STJERNE Lege

6. klassetrin - STJERNE Cup og STJERNE Lege

UDDANNELSE:

6. klassetrin - Coach ved STJERNE Cup

7. klassetrin - Coach ved STJERNE Cup

8. klassetrin - Coach ved STJERNE Cup

9. klassetrin - Assistenttræner ved STJERNE Lege

Studerende - Cheftræner ved STJERNE Lege

Studerende - Stævneleder ved STJERNE Cup

Det er nemt for skolerne at tilmelde sig STJERNE Initiativet; der er overordnet tre STJERNE pakker at vælge mellem:

Pakke A:

0.-3. klassetrin er spillere til STJERNE Cup, mens 6. klassetrin er STJERNE for en dag coaches.

Pakke AB:

0.-3. klassetrin er spillere til STJERNE Cup, mens 6. klassetrin er STJERNE for en dag coaches.

4.-5. klassetrin er spillere til STJERNE Cup, mens 8. klassetrin er STJERNE for en dag coaches.

Pakke ABC:

0.-3. klassetrin er spillere til STJERNE Cup, mens 6. klassetrin er STJERNE for en dag coaches.

4.-5. klassetrin er spillere til STJERNE Cup, mens 8. klassetrin er STJERNE for en dag coaches.

3.-6. klassetrin er deltagere til STJERNE Lege, mens 9. klassetrin er STJERNE for en dag assistenttrænere.

 

Når kommunen er tilmeldt STJERNE initiativet, er deltagelse i de tilkøbte aktiviteter gratis for alle kursister, skoler og idrætsklubber til både stævner og STJERNE for en dag. Sponsoren kan være enten kommunen selv, en virksomhed eller en velgørende organisation.

Til Furesø STJERNE Cup - kidsvolley 2018 er der tilmeldt 682 STJERNE for en dag coaches fra 6. og 8. klassetrin. Se program. Læs mere om og se billeder & video´s på www.stjernelege.dk og www.stjernecup.dk.

 

TAK til samarbejdspartnere, sponsorer og supportere: TAK til Furesø Kommune, specialforbund hos DIF, DGI, Furesø Fritidsvejledning, DONG Energy, Netto, Nordea, Nordea-fonden, Fogs Fond, FCN, Danske Bank, True North, Insights, Michael Frost Coaching, Jon Kjær Nielsen, Michael Trolle, Kasper Hjulmand, Henning Dyremose, Lederne, TEAMbrolin, studerende i STJERNE for en dag uddannelsen, og ikke mindst TAK til de mange frivillige i de mange lokale idrætsklubber: Farum Bokseklub, Farum Gymnastik Forening, Farum Håndbold Forening, Farum Kyokushin Karate, Farum Orienterings Klub, Farum Squash Klub, Farum Tennis Klub, Frivillig Ungdom, Furesø Løbeklub, Furesø Taekwondo Klub, Hareskov-Værløse Tennisklub, Judoklubben Kaisha Farum, Puls180 Crossfit, Ung Power, Værløse Badminton Klub, Værløse Basketball Klub, Værløse Boldklub, Værløse Gymnastik Forening, Værløse Håndbold Klub, Farum Australsk Fodbold, Farum Badminton Klub, Furesø Bordtennisklub, Farum Svømmeklub, Farum-Familie-Svøm, Farum Boldklub, Farum-Holte Volley, Hareskov Frisbee Klub, Hareskovens Triathlonklub, Jonstrup Petanque Klub, Skiklubben Hareskov, Roklubben Furesø og Ung Power.

 

STJERNE for en dag er i dag et initiativ koordineret af foreningen STJERNEskuddene, og det udvikles og afvikles i tæt samarbejde med Furesø Kommune, TEAMbrolin, lokale idrætsorganisationer og øvrige samarbejdspartnere.

Kontakt: Formand i STJERNEskuddene Martin Brolin, Mobil 99559252, formand@stjerneskuddene.dk.

 

 

www.stjerneforendag.dk vedligeholdes af STJERNEskuddene - CVR-nr 39144972 - Webmaster: Martin B. Brolin, mob 9955 9252, martin@stjerneskuddene.dk